Direktlänk till inlägg 2 augusti 2010

Working Equitation - i två läger?

Av Marianne Jordhén - 2 augusti 2010 21:23

Min bild är att där det finns ett starkt intresse, blir det lätt bråk mellan dess utövare. Så har det varit i hundbranschen (vilken hundägare har inte hört talas om Brukshundsklubbar eller rasklubbar som splittras pga bråk?) - och nu börjar jag ana ugglor i mossen att detsamma gäller i hästbranschen.


När jag berättade för en väninna att jag funderar på att skaffa häst, var hennes sambos första reaktion; "Vet du vad du ger dig in på?" Tydligen hade de gjort dåliga erfarenheter om att det ofta förekommer bråk i stall. Det är beklagligt att det ska behöva vara så. Kanske att det inträffar för att det är mest kvinnor som håller på med hästar. (En säljchef sade en gång till mig i förtroende, att "alla säljorganisationer fungerar så länge man endast har en kvinnlig säljare. Men så fort det blir två kvinnor blir det bråk." Ändå brukar man säga att det är män som startar krig...)


Men det är inte det om stämningen i stall jag tänker på när jag påbörjar detta inlägg, för jag har ju också hört om stall där det är bra stämning. Nej, det är det faktum att den nya ridsportgrenen Working Equitation och som ännu är på prov under Svenska Ridsportförbundet, redan efter ungefär ett års prövotid verkar ha splittrats i två läger;


http://www.workingequitation.se/Lankar.html

http://www.sweworkeq.se/index.htm


Det är inte bra.


 

 
ANNONS
 
mia

mia

3 augusti 2010 07:48

I vårt stall råder mycket god stämning. Förutsättningarna för att hyra ut boxplatser hos oss, har varit att vi har samma inställning, till hästens väl och ve. Vi är lyckosamma, att ha fått två engagerade hästmänniskor. Tror att det kan vara en av anledningarna , när det blir bråk, att man har så olika inställning till hästskötandet.
Trist med WE! ( tänker ju testa snart!)
mia

http://www.jonshage.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mia

9 augusti 2010 00:31

Vad menar du med 2 läger? Båda sidorna hänvisar ju till den officiella, dvs via Svenska Ridsportförbundet?

 
Marianne J

Marianne J

9 augusti 2010 17:24

Jag vet inte vad som är orsaken till att två föreningar startas upp för Working Equitation, oavsett om båda är reggade under Ridsportförbundet. Utåt sett ser det ut som om det redan förekommer bråk mellan de som utövar denna sport. En Working Equitation under Svenska Ridsportförbundet borde räcka, speciellt också med tanke på att Working Equitation är en så pass ny sport och dessutom en ridsportgren som ännu på prov under Svenska Ridsportförbundet.

http://www.welshcob.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mia

9 augusti 2010 23:53

Ja, fast läser man sidorna ser man att målet för SWEA var att få in sporten under Ridsportförbundet, vilket nu skett. Flera av de i styrelsen íngår även i SvRF s WE-sektion. Så att därför tro att det förekommer bråk är som att tro att någon bråkar med sig själv... SWEA s hemsida hänvisar till SvRF s eftersom SWEAs inte är helt aktuell längre och inte uppdateras med gällande dressyrprogram etc

 
Ingen bild

Mia

9 augusti 2010 23:56

Första länken du hänvisar till är inte en förening utan en privat tränares hemsida. Namn på hemsidor är inget som SvRF kan styra. Dock kan man se det positiva- ju fler hemsidor som finns, ju mer intresse skapas och förhoppningsvis desto fler intresserade och engagerade i denna superroliga gren!

 
Marianne J

Marianne J

10 augusti 2010 22:51

Det må så vara, men utifrån sett kan det tolkas som att WE-folket faktiskt splittrats.

Jag finner det underligt att MJ (som driver den första svenska WE-hemsidan) faktiskt inte finns med som en huvudperson i SWEA. Hon har väl jobbat sedan 2004 för att få fler intresserade av WE och vad jag kan utläsa av hemsida har hon ganska stort stöd bland olika WE-intresserade, med WE-aktiviteter på flera olika gårdar?

Vad jag kan se, har SWEA mycket av sina aktiviteter förlagd på SWEAs ordförandes gård Kulla-Vreta och det verkar vara samma personer som återkommer i deras aktiviteter (i stort sett ordförande + 3 återkommande personer i organisationen). Om man granskar detta kritiskt kan det uppfattas som om SWEA är bildad som förening för att marknadsföra Kulla-Vreta Gård, det finns risker att det kan tolkas som att ordförande i föreningen gör ekonomisk vinning på SWEA, vilket gör att hela SWEA kan komma att ifrågasättas.

För att undvika missförstånd hos utomstående skulle tydligare information behöva ges på respektive hemsida och SWEAs aktiviteter bör spridas mer över landet.

http://www.welshcob.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mia

11 augusti 2010 17:27

Efersom jag bor långt från Kulla-Vreta håller jag helt med dig om önskan att sprida aktiviteter över landet:)
Vi får hjälpas åt sprida information och intresse för grenen, finns en del utövare både Skåne, Göteborg och Gränna mm.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne Jordhén - 13 september 2015 16:23

Av Marianne Jordhén - 4 april 2015 13:00

  Jag har under några månader tagit paus från mitt hästbloggande, men har istället nu skapat en film om min historia, som jag gärna vill ska nå ut till fler. Titta gärna därför på denna film och begrunda, hur livet kan bli. Detta är mitt liv, mitt ...

Av Marianne Jordhén - 8 januari 2015 21:15

Efter 8 års kämpande, har jag nu tagit beslut om att lägga ner min dröm om egen häst. Livet har tagit turer jag inte riktigt hade räknat med. Det som från början gav energi att kunna lyfta mig upp ur sjukdom och ur ett destruktivt förhållande, har is...

Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se