Direktlänk till inlägg 8 oktober 2010

Sex månaders fölunge bunden och nedkyld till döds

Av Marianne Jordhén - 8 oktober 2010 20:00

Det gör mig upprörd att läsa, att travtränaren Bror Johansson bundit fast ett sexmånaders föl i ett rep vid en gran i vintras - och därefter åkt hemifrån för att fira jul. Fölet hittades sedan i 30 graders kyla dött intrasslad i repet. Ingen obduktion har gjorts varför man ej kan fastställa om det är kylan eller repet som orsakat fölets död.


Tingsrätten dömde mannen för både skattebrott och djurplågeri till 120 dagsböter. Så lite är djurplågeri och vanvård av ett föls liv värt.


Tydligen får mannen fortsätta verka som travtränare och hålla hästar. Hur är det möjligt?


Hela historien går att läsa på http://www.travnet.se/TravnetCore/?coreUrl=http%3A%2F%2Fwww.travnet.se%2Fwww%2Fpublic%2Fwebb%2Fdefault.asp%3FmenuID_equals__and_infoID_equals_52329_and_infoT
yp_equals_nyhet

 
ANNONS
 
mia

mia

9 oktober 2010 09:13

Det är omöjligt att förstå, helt omöjligt. Hur kan man bära sig illa åt mot djur överhuvudtaget? Läste om westerngrenarna. Har också varit inne på det, med fullblodet, men han gillade inte trail alls. Funderade lite på att testa reining, med den lilla ( låååg nivå) . Finns ett par klubbar på nära håll. Kul, med olika ridstilar.
mia

http://www.jonshage.bloggplatsen

Marianne Jordhén

9 oktober 2010 09:20

Det jag också reagerar mot, är att inte en sådan människa får verksamhetsförbud med djur. Vad är ynka 120 dagsböter för två kombinerade brott? Det är ingenting. Han kan ju komma att behandla flera hästar på liknande sätt!

Jag kan tänka mig att fullblodet har för mycket nerv för att kunna göra trail, men å andra sidan om man "nöter" på det lite är det ju samtidigt en bra miljöträning och på sikt kanske han skulle tycka att det var ok?

Haha, var lite roligt att du skrev låååg nivå, för det kan ju vara både låg nivå tävlingsmässigt men också att hästen har låg nivå under utförandet (med lång hals, avslappnad). :-) De flesta som tävlade reining vid westerntävlingen jag var och tittade på, hade hästar som var otroligt lugna och avslappnade. Men tyvärr används ibland mycket sporrar och skarpa bett, vilket jag inte tycker jättemycket om. Därför är det roligt att se att någon bara red med repgrimma coh sadel - och att flera använde vanliga bett eller inte hade sporrar.

 
mia

mia

9 oktober 2010 15:25

...han tycker det är skit tråkigt, Marianne!
Testade WE med honom, det enda som dög, var att galoppa över bron, och det lilla hindret....vet inte om det bara är mittt fullblod, men han blir olidligt snabbt uttråkad, när man gör samma övningar. Kan rida ut fullblodet i grimma, i alla gångarter, vilket känns roligt. God ridning, är alltid god ridning, oavsett gren och eftersträvansvärt. En inspiration är Linda, som i Linda och Chocco, hon kör barbacka, med grimma och tränar på olika dressyrövningar. Vad kul med travet! Och din lille son, som får testa så mycket olika. Bra gjort!
mia

http://www.jonshage.bloggplatsen

Marianne Jordhén

9 oktober 2010 15:46

Haha, fullblod verkar ha lite samma mentalitet som hovawarthundar; det ska vara variation för att de ska tycka att det är roligt! Om man försöker nöta samma moment för länge, kan de sätta sig ner och bara titta på en; "Varför ska jag göra det där, matte? Det kan du göra själv!"

Linda och Chocco är ju fantastiskt duktiga tillsammans! Och vilka resultat de når!

Tack för att du ger mig en eloge för att jag låter min son testa lite olika inom hästsporten. Vi satt just och pratade om att nu kan han rida lite, han har även ridit på kamel och nu har han kört häst. Och han är ju inte sex år fyllda än! Haha, skolar jag in honom bra, kanske jag i framtiden har en given groom eller kusk i klassisk körning också! Tänk vad roligt det vore att utöva den sporten tillsammans! Men på vägen dit kanske det blir lite ponnytrav? Vi får se.... (För att vara kusk eller groom i klassisk körning tror jag att man måste vara minst 15 år gammal.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne Jordhén - 13 september 2015 16:23

Av Marianne Jordhén - 4 april 2015 13:00

  Jag har under några månader tagit paus från mitt hästbloggande, men har istället nu skapat en film om min historia, som jag gärna vill ska nå ut till fler. Titta gärna därför på denna film och begrunda, hur livet kan bli. Detta är mitt liv, mitt ...

Av Marianne Jordhén - 8 januari 2015 21:15

Efter 8 års kämpande, har jag nu tagit beslut om att lägga ner min dröm om egen häst. Livet har tagit turer jag inte riktigt hade räknat med. Det som från början gav energi att kunna lyfta mig upp ur sjukdom och ur ett destruktivt förhållande, har is...

Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se