Direktlänk till inlägg 21 november 2010

Hästnäringen genererar 100 miljarder Euro/år samt 400.000 heltidsjobb i Europa

Av Marianne Jordhén - 21 november 2010 17:08

För närvarande pågår ett seminarium som Europeiska Hästnätverket arrangerar i Bryssel för att synliggöra hästnäringens ekonomiska och sociala betydelse i Europa. En rapport på onsdagen presenterades i Bryssel, där man redogör att hästnäringen genererar en omsättning på mer än 100 miljarder Euro i Europa och att det är 400 000 sysselsatta i heltidsjobb i hästbranschen. Man räknar med att det finns 6 miljoner hästar i Europa och att dessa hästar nyttjar 6 miljoner hektar betesmark.


"Det Europeiska Hästnätverket bildades under EU-konferensen Equus 2009 som ägde rum i Uppsala. I dag ingår 13 organisationer, bland annat Hästnäringens Nationella Stiftelse."


Källa: ATL

 
ANNONS
 
mia

mia

21 november 2010 22:33

siffror som bär respekt med sig!
Vilken näringsgren kan det jämföras med?
mia

http://www.jonshage.bloggplatsen

 
rackemarie

rackemarie

25 november 2010 19:26

Hur går det med ditt eget ridande och din hästdröm. Har den kommit något närmare?

http://rackemarie.bloggagratis.se

Marianne Jordhén

25 november 2010 20:23

Hej Marie!

Jag har varit ute och praktiserat som skrivande reporter på en mindre hästtidning i några veckor, därför har jag inte orkat vara lika aktivt skrivande på min blogg. Nu har jag avslutat praktikperioden och nya aktiviteter tar vid i nästa vecka.

På ett sätt har jag kommit ett steg närmare min dröm, då jag den 1 december går från halvtids förtidspension till att bli friskskriven helt. Då kommer jag att slussas över i Arbetsförmedlingens ALI-program, som jag hoppas mycket på. Det kan vara den öppning jag behöver för att komma tillbaka i normalt liv.

Eftersom jag har varit i en nyorienteringsfas ganska länge nu, är det verkligen på tiden att något positivt händer snart och att "livet" börjar lossna för mig.

Samtidigt har jag kommit längre från min dröm på ett annat sätt, då mina främsta favoriter som stått på tillväxt hos Tessan nu sålts. Jag är ju glad för Tessans skull att affärerna går bra och jag förstår ju att honom måste driva sitt företag och därmed sälja hästar, men ledsen för min egen skull att det ska vara så svårt att få ordning på livet så att jag kan förverkliga min dröm.

Kvar efter de föräldradjur jag helst vill ha avkomma från, finns 1,5 åriga "D Day". D Days mamma är dock inte betäckt i år så hon kommer inte att få något föl i vår, vilket innebär att nästa föl av dessa föräldradjur tidigast kommer att vara "leveransklar" våren/sommaren 2012...

Får jag inte ordning på mitt liv så att jag kan köpa D Day får jag således välja en annan unghäst med andra föräldrar - eller vänta i 2,5 år till innan nästa chans uppenbarar sig. Det är bara att acceptera situationen... och fortsätta hoppas att jag snart får ordning på livet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne Jordhén - 13 september 2015 16:23

Av Marianne Jordhén - 4 april 2015 13:00

  Jag har under några månader tagit paus från mitt hästbloggande, men har istället nu skapat en film om min historia, som jag gärna vill ska nå ut till fler. Titta gärna därför på denna film och begrunda, hur livet kan bli. Detta är mitt liv, mitt ...

Av Marianne Jordhén - 8 januari 2015 21:15

Efter 8 års kämpande, har jag nu tagit beslut om att lägga ner min dröm om egen häst. Livet har tagit turer jag inte riktigt hade räknat med. Det som från början gav energi att kunna lyfta mig upp ur sjukdom och ur ett destruktivt förhållande, har is...

Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se