Direktlänk till inlägg 25 december 2010

Den spännande resan

Av Marianne Jordhén - 25 december 2010 15:25

När jag var barn, brukade min mor säga till oss barn, att "vi skulle sikta mot stjärnorna, så kanske vi skulle nå grantopparna". Med tiden kom jag att omformulera dessa tankar till "Om jag vill nå stjärnorna, måste jag klättra högre än till grantopparna". Jag drev mig själv hårt och var på väg uppför stegen ovanför grantopparna. Men jag fick betala ett pris för att jag stängde mitt hjärta och för att jag inte lyssnade till min intuition.


En dag orkade inte min kropp och själ längre, stegen var inte tillräckligt starkt förankrad i jorden för en sådan färd och jag var förblindad av stjärnornas ljus. Jag föll handlöst utan fallskärm in i en värld där jag aldrig tidigare varit.


Sedan dess har det passerat 11 år. Under mina sista 15 år har jag förlorat några själar som jag älskat djupt. Jag har gått in och ut ur en relation av övergrepp och efterföljdskonsekvenser men som också resulterat i ett underbart barn, som idag fyller hela min tillvaro men halva min vardag med så otroligt mycket kärlek och glädje. Ett barn som inte självklart skulle födas av just mig och som jag också varit nära att förlora. Ett barn som trots detta är så fyllt av energi, fart och fläkt. Ett underbarn och en levande ängel, min läromästare. 


Pusselbitar håller dock på att finna sin rätta plats, en efter en. Det har funnits en mening med mitt handlösa fall och de vägar jag vandrat genom mitt liv. Var för sig, kan varje pusselbit se osammanhängande ut, men tillsammans skapas en helhet.  Dåtiden kan tynga ens steg, men för att se in i framtiden, måste man se klart på sin dåtid.


Det var aldrig meningen att jag skulle ta vägen över grantopparna och den något rangliga stegen för att försöka nå stjärnorna. Jag lurades som så många andra att tro att det var rätt väg, för det var den väg som lyste ljusast och som andra pratade om. Vem har inte hört "Sikta mot stjärnorna så når du kanske grantopparna?" Men vägen till målet är en annan. Inte bara för mig, utan för de flesta av oss. Den väg jag ser - där behövs inga fallskärmar. 


Med spänningen runt detta, följer en energi och en livskraft som är på väg att svinga mig som en katapult ut i det kända såväl som okända. Men också en urkraft som håller på att svinga mig ur sjukdom. Jag är stark, jag är en överlevare. Jag är något av en stark amazonkvinna med flera liv. Och jag är född ledare. Jag kommer att komma igen. 


Detta har varit mening genom hela mitt liv, fastän jag inte sett och förstått tidigare. Nu när jag summerar blir summan av kardemumman äntligen en helhet. En helhet inte bara för mig utan även för andra ~ och där hästar kommer att ha en betydelse och viktig funktion.


 
ANNONS
 
mia

mia

27 december 2010 11:56

har läst och begrundat ditt inlägg. Och även nu, kräver varje rad, sin tid och eftertanke. Jag tror inte heller på att pressa eller stressa, våra barn.
Man blir det man ska bli, det är min fulla övertygelse . Som förälder är det extraviktigt att förstå, vad det är för slags människobarn man har ( om man nu kan uttrycka sig så) och anpassa sig efter det. Att du kommer att nå ditt mål, är nog alla som läser din blogg, övertygade om. Känslan av att du " rest dig" , sedan lång tid tillbaka, bekräftas inte minst av detta inlägg.
Du är säkert stark nog, att gå din egen väg.
mia

http://www.jonshage.bloggplatsen

Marianne Jordhén

27 december 2010 12:14

Hej!

Jag antar att jag kommer att svaja lite ett tag till, men jag är på god väg. :-D Det kan komma att ta några år innan jag når mitt mål, men jag vet vart jag strävar och det är så skönt! Det är som att landa i sig själv. Tänk, att våga lyssna till sitt eget hjärta och gå sin egen väg, det är guld värt!

Mina föräldrar anpassade nog aldrig kraven efter vilka vi barn var. Det förväntades istället att vi skulle förverkliga vår mors drömmar. Jag vill inte göra samma sak mot mitt eget barn, utan kommer att vara oerhört noggrann med att inte pressa honom för hårt. Det räcker med att jag förlorat flera år av mitt liv i sjukdom.

*Kramen*

 
rackemarie

rackemarie

29 december 2010 17:40

Nio år sedan för mig i februari. Och aldrig blir man densamma som innan, på gott och ont.

http://rackemarie.bloggagratis.se

Marianne Jordhén

30 december 2010 23:26

Jag vill tro att vi lever detta livet för att lära oss och at vi har något specifikt uppdrag att lära i varje liv. Även sjukdomar leder till erfarenheter som kan omvandlas till något positivt i slutändan. Men du har rätt i att man aldrig blir densamma igen. Men kanske är det inte heller meningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne Jordhén - 13 september 2015 16:23

Av Marianne Jordhén - 4 april 2015 13:00

  Jag har under några månader tagit paus från mitt hästbloggande, men har istället nu skapat en film om min historia, som jag gärna vill ska nå ut till fler. Titta gärna därför på denna film och begrunda, hur livet kan bli. Detta är mitt liv, mitt ...

Av Marianne Jordhén - 8 januari 2015 21:15

Efter 8 års kämpande, har jag nu tagit beslut om att lägga ner min dröm om egen häst. Livet har tagit turer jag inte riktigt hade räknat med. Det som från början gav energi att kunna lyfta mig upp ur sjukdom och ur ett destruktivt förhållande, har is...

Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se