Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

Angelica Augustsson

Av Marianne Jordhén - 28 februari 2011 13:56

Angelica Augustsson, som igår vann Rolex FEI World Cup 2011 i Göteborg tillsammans med 11-åriga stoet Midtown du Tillard, går från klarhet till klarhet:


Vinsten från denna tävling var en rolexklocka och 400.000 SEK, som går till hästägarna.


Denna fantastiska ryttarinna har vunnit SM i hoppning tre gånger; en gång på C-ponny, en gång på D-ponny och en gång som junior. Hon har också vunnit Prins Carl Philips pris i Globen och varit utvald till Agrias ponnyryttare redan år 2003. Hon började rida vid en ålder av 9 år.


Redan i lördags kom Angelica Augustsson 2:a i Grand Prix tillsammans med hästen Walter:De senaste 4 åren har Angelica arbetat som beridare hos Dietmar Gugler i Tyskland och som bedriver ett handelsstall med ett trettiotal hästar. Gugler är också Angelicas instruktör. Det är också han som äger stoet Midtown du Tillard, som vid 6-8 års ålder reds av Angelica men som sedan såldes till USA, för att sedan köpas tillbaka av Gugler ett år senare. Idag ägs hästen av Gugler och Madame de Jeune. Midtown du Tillard är ganska het och känslig i munnen, varför inte vem som helst kan rida hästen. På Hippsons hemsida kan vi läsa:


"Angelica Augustsson hyllar givetvis sitt fantastiska sto Midtown du Tillard, som hon bara har ridit mot klockan en enda gång tidigare. Hästen är nämligen så het och känslig att hon har undvikit att stressa upp henne, för att stoet ska få bygga upp sig långsamt och verkligen gilla att komma in på banan.

- För mig är det här den bästa hästen i världen. Jag älskar henne!
De har gjort det tillsammans, de båda tjejerna Angelica och Midtown. Stoet har bara hoppat två eller tre rundor på den här höjden tidigare. 

- All erfarenhet hon har är tillsammans med mig. Och jag har ju inte heller så mycket erfarenhet! Hon kan vara lite svår i munnen och gillar inte om jag rider för mycket med händerna. Så i dag försökte jag bara att följa med henne i svängarna."

 

För ett par veckor sedan red ekipaget Angelica och Midtown du Tillard mot klockan för första gången i Dortmund där de vann. Men Angelica har även tävlat med andra hästar, däribland kom hon tvåa i European Youngster Cup  (EYCUP) i Salzburg 2010:Att vara 23 år och vinna en världscup i hoppning är en fantastisk bedrift! Att dessutom ta en sådan första seger i sina hemmatrakter måste vara helt underbart. Men det lär inte vara hennes sista seger, vi kommer att få se mer av denna duktiga ryttarinna, som idag har återvänt till Frankfurt.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulla

1 mars 2011 12:57

Jag ryser varje gång jag ser det! Så fantastiskt roligt för denna tjej! (Och för oss andra:-)). Att bara rida in så där utan (för stor) respekt för stjärnorna och bara göra det som är meningen, hoppa felfritt och fort. Underbart!!

Marianne Jordhén

1 mars 2011 14:00

Ja....visst är det fantastiskt! Var du för den delen där och tittade på henne? Hade nog varit underbart.... Både att se henne ta andra plats med Walter dagen innan och att se denna seger.

Men hästen är nog inte så lättriden har jag en känsla av.... Att rida en sådan häst, som är så het men ändå inte tycker om att bli riden med händerna kan inte vara det lättaste, men det måste också vara roligt med den utmaning det innebär.

Såg du vilken marginal stoet hade till bommarna? Vid vissa hinder såg hon ju ut att kunna hoppa hur högt som helst.

 
Ingen bild

Ulla

2 mars 2011 12:01

Nej, tyvärr var jag inte där:-(. Hade ju varit hur kul som helst!

De andra två filmerna du lagt upp om grymheter mot hästar har jag sett tidigare... Så fruktansvärt, jag mår illa! Hur kan människor vara så grymma??!! Varför blir det inte ett förbud??? Jag menar USA är ju inget u-land, precis... Tänk om detta hade förekommit i Sverige, tror du att det hade fått fortsätta? Nej, aldrig!

Marianne Jordhén

3 mars 2011 16:33

Vad synd! Du bor ju nära ändå....

Jag tror, att en anledning till att människor beter sig så här illa mot djur, är för att de inte kan relatera till djuren som levande, kännande varelser. Ett djur som anses vara "smutsigt" kan inte ha känslor..., vet jag att man uttryckt i vissa kulturer. Ju närmare djuren kommer vårt eget hem, ju mindre smutsiga brukar vi betrakta dem som - och då tillskrivs de per automatik också känslor. Se exempelvis på utvecklingen från hundgårdshundar till hundar som lever tillsammans med oss inomhus. Samtidigt har vi en kulturell utveckling från ociviliserad smutsig människa till alltmer civiliserad. De människor som beter sig så här mot djuren skulle av mig kunna tillskrivas som mer ociviliserade än vad vi är. Och trots att jag anser mig vara mer civiliserad, känner jag en närhet och respekt om djuren jag möter och jag anser att de har känslor.

Men motsatsen till detta med att flytta in hundar i vårt hem är utvecklingen som vi sett i Sverige sedan medeltiden och till idag, då kor, grisar och getter t ex tidigare samlevde med människan i människornas bostäder, för att man den vägen skulle ta tillvara på värmen djuren alstrade. Dessa djur har ju flyttats ut från vår bostad och in i ladugårdarna etc. Tror jag ska göra ett separat inlägg om detta..... :-)

Vi i Sverige nyttjade för några tiotal år sedan stackelkoppel till hundar, vilket också var oerhört grymt. De idag förbjudna stackelkopplen såldes bara för några år sedan tillsammans med en instruktörsfilm på Ellos, jag och många med mig protesterade då mot detta och varan togs till slut bort ur deras sortiment.

Boskap föses och gallras med ganska hårda metoder som också borde stressa djuren något enormt. För att inte tala om slaktdjurs transporter till den sista vilan.... Så tyvärr finns grymheten på ett annat sätt ganska nära oss. Vi har forfarande mycket att förändra till det bättre.Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne Jordhén - 13 september 2015 16:23

Av Marianne Jordhén - 4 april 2015 13:00

  Jag har under några månader tagit paus från mitt hästbloggande, men har istället nu skapat en film om min historia, som jag gärna vill ska nå ut till fler. Titta gärna därför på denna film och begrunda, hur livet kan bli. Detta är mitt liv, mitt ...

Av Marianne Jordhén - 8 januari 2015 21:15

Efter 8 års kämpande, har jag nu tagit beslut om att lägga ner min dröm om egen häst. Livet har tagit turer jag inte riktigt hade räknat med. Det som från början gav energi att kunna lyfta mig upp ur sjukdom och ur ett destruktivt förhållande, har is...

Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se