Direktlänk till inlägg 21 mars 2011

Ny Western instruktions-DVD med Patricia Kuhn

Av Marianne Jordhén - 21 mars 2011 13:51

Tyska Patricia Kuhn och som numera bor i Skåne, har nu en ny video till försäljning och där hon lär ut grunderna i westernridning. Hon reser också runt i Sverige såväl som Tyskland för att hålla clinics. Trots många tävlingsmedaljer i bagaget vill hon inte prata om dem, utan vill instruera andra att bli bra westernryttare och hon menar att utan en bra häst kan man inte komma någonstans. Hur duktig ryttare man än är, kommer man ingenstans om man har en dålig häst. Hon jämför det med att om en racerförare sätts i en liten golf, är han ganska snabbt ute ur leken.


Patricia vill att fokus läggs på häst och ryttare. På sin hemsida skriver hon om hur hon gick från att vara dressyrryttare till att bli westernryttare:


"Vad var det med westernridningen som du gillade?
- Det kändes så fritt. Lätt och fritt. Det var så mycket med dressyren som bara handlade om hårt arbete. När man är tretton, fjorton år vill man ju ha roligt. Dressyren var så militärisk och man fick hela tiden order: ”Gör si eller gör så! Ta tag i hästen! Korta tyglarna!” Och jag var alltid svettig och till slut ville jag inte längre. I westernridningen gillade jag de lösa tyglarna och så tyckte jag om kommunikationen man hade med hästen. På den tiden – för trettio år sen – använde man mycket mer verbala hjälper inom westernridningen än vad vi gör idag. Idag använder vi i princip bara ”whoa!” när vi vill stanna. Westernridningen är en stor och seriös sport idag och mycket har förändrats. Till det bättre, tycker jag, för nu måste hästen verkligen koncentrera sig på min kropp! På den tiden satt man som John Wayne och bara åkte med. "

Patricia har nu en DVD till försäljning och där hon lär ut grunderna i westernridning, här är en "teaser" om denna DVD: Med på videon finns också Ann Lindberg, som är Sveriges enda utbildade Monty Roberts-instruktör.


Om ni är intresserade av att komma i kontakt med Patricia Kuhn (som har A-licens som tränare) eller köpa hennes DVD, läs mer på


http://www.horsefeelings.se/  
ANNONS
 
mia

mia

21 mars 2011 19:09

Upplever det lite , som att man ställer dressyren mot western riding , i en del western klubbar. Synd.
Dressyren är också lätt. Lätt och rolig och inte alls militärisk, inte mer än western, men det väljer man själv. Har glott lite på en del träningar i western riding och förstått , att en del utövare inom grenen, utgör sig till lite av ambassadörer att vara de som är mildast i sin hantering eller ridning, av hästen.
Har dessutom varit med om att få höra att man är " dressyrkärring " och fått förklarat för mig, hur man fostrar pållar.... i en av Skånes westernklubbar.
Utan att någon faktiskt känner mig eller familjen och vår hästhållning.
Inom de olika westerngrenarna har jag kunnat notera dålig ridning och god ridning, precis som inom dressyren.
Inom bägge grenarna verkar " förståndet" till viss del gå ur, om det bara ska vara " fint material" som räknas.
Väldigt tråkig inställning, enligt min mening, som tycker att klubbnivå/ lokal nivå, ska vara anpassat för alla typer av häst .
För mig blir det också väldigt konstgjort, både inom dressyr och westernridning, inte minst, när pållarna ska tränas allför många av veckans dagar inom ridhusets eller paddocken väggar. Så, skillnaden i själva hanteringen och hästhållningen är nog inte så olika trots allt.
Ben före hand, som bekant och eftergift såklart och bort med alla skarpa bett, som faktiskt förekommer en hel del inom western.
God ridning , är alltid god ridning, oavsett vilken gren.
mia

http://www.jonshage.bloggplatsen

Marianne Jordhén

23 mars 2011 08:05

Vad jättetråkig erfarenhet du har fått i mötet med westernryttare!

Tror dock inte att Patricia Kuhn menade att ställa dressyr mot western på det sättet, utan hon ville nog förmedla att hon kände krav medan hon som barn tävlade i dressyr och att hon tyckte att det var skönt att slippa dessa krav när hon gick över till western. Patricia Kuhn är en duktig westernryttare som ändå ogärna skryter om sina meriter, varför jag har svårt att tänka mig att hon skulle se ner på ryttare som håller på med andra grenar. Vad jag förstått är hennes främsta mål att hjälpa ryttare till ett bättre samspel med sina hästar.

Där det finns ett starkt intresse, finns det alltid risk för viss fanatismen; att man tycker att det man själv gör är det enda rätta och bästa och att det då lätt uppstår ett visst vi-mot-dem-tänkande. För dig har det visat sig tydligt genom att du själv gärna tränar dressyr - och du då har mött westernryttare som ratat ner på dressyren. Jag å min sida har positiv erfarenhet av både westernryttare och dressyrryttare - men har nog när jag tänker efter främst mött på "överklassmanér" inom dressyren.

Jag som person vill dock inte uttrycka att det ena är bättre än det andra utan vill försöka vara objektiv i mitt skrivande och hålla en bredd på min blogg, samtidigt som jag naturligtvis också från och till tar ställning i vissa frågor.

Någon gång om du passerar Östergötland, får vi väl ta en tur ut till "tantgänget" på Gota Western Riders, så att du får träffa ett gäng trevliga westernryttare. :-)

Alla är inte likadana men trots allt finns det något som förenar alla hästmänniskor; kärleken till och intresset för hästen och hästsporten!! :-) Och de som läst din blogg vet att du bryr dig mycket om hur dina djur har det - och att du ser till att de får variation i sina liv. Något jag känner stor respekt för!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne Jordhén - 13 september 2015 16:23

Av Marianne Jordhén - 4 april 2015 13:00

  Jag har under några månader tagit paus från mitt hästbloggande, men har istället nu skapat en film om min historia, som jag gärna vill ska nå ut till fler. Titta gärna därför på denna film och begrunda, hur livet kan bli. Detta är mitt liv, mitt ...

Av Marianne Jordhén - 8 januari 2015 21:15

Efter 8 års kämpande, har jag nu tagit beslut om att lägga ner min dröm om egen häst. Livet har tagit turer jag inte riktigt hade räknat med. Det som från början gav energi att kunna lyfta mig upp ur sjukdom och ur ett destruktivt förhållande, har is...

Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se