Direktlänk till inlägg 10 maj 2013

Turridning vid Solhäst

Av Marianne Jordhén - 10 maj 2013 17:00

2,5 mil öster om Linköping och i vackert landskap, inte långt från Ekenäs slott såväl som Ekenäsbanan i Östergötland, håller Sylvia till med sina hästar. Hon erbjuder turridningar på fina hästar.


 

Sylvia på sin häst Sunshine, som är en korsning mellan bland annat Paint och Shetlandsponny. Ett mycket trevligt sto. (Foto: Marianne Jordhén)


I onsdags åkte jag för att prova turridning vid Sylvia,  http://www.ridtursolhast.se/ . Trevliga Sylvia beskriver sin verksamhet på följande sätt:

"Jag vänder mig också till dig som har något fysiskt nedsättning, funktionshinder, reumatism eller MS. För personer med dessa diagnoser är ridning en nyttig och skonsam motionsform. Hästens rörelser ger en mjuk gymnastik för bäcken, rygg, ben och skuldror. Och hästens rytmiska rörelser hjälper till att mjuka upp stelhet, får muskelspänningar att släppa och kanske också lindra värk." (Källa: http://www.ridtursolhast.se/ridning-som-friskvardsaktivitet/)


 

Hästarna håller på att göras i ordning. Jag fick rida på den Camarguehästen Vicomte som syns till höger på bilden. (Foto: Marianne Jordhén)


Jag fick rida en Camarguehäst vid namn Vicomte och som är 147 cm hög, vilket jag tycker är en lagom höjd för mig som är runt 160 cm lång. Han visade sig vara en mycket trevlig, hörsam och behaglig häst och som jag upplevde som lättriden. Vi red en härlig tur i trakten. Vicomte hade mycket trevliga gångarter. Trots att det var ganska länge sedan jag red sist, vågade jag mig på att rida i alla tre gångarterna.


Om du vill läsa mer om Camargue, kika på http://www.camarguehast.se/sidor/rasstandard.html.


 

På hästryggen. Vicomte lyssnar till min mobilkameras ljud och undrar vad jag gör. (Foto: Marianne Jordhén)


Sylvia är beteendevetare och hon berättar att flera av dem som rider hos henne har någon typ av sjukdom eller problematik med sig i botten, såsom jag med min tumörsjukdom. Någon annan har Fibromyalgi och en tredje har AD/HD. Sylvia berättade att vi som kommit till henne med sjukdom har alla uppgivit att vi ser ridningen som en möjlighet till rehabilitering. Vi pratade en del om att använda djur i rehabiliteringssyfte och jag tipsade Sylvia att leta under min blogg eller googla för att läsa om bland annat Eagala.


Sylvia har köpt in två töltande Rocky Mountain Horses som nu står på tillväxt. Om du är mer intresserad av att läsa om dessa, kan du finna lite om dem på https://www.rmhorse.com/ eller på Gitte Faraasens blogg http://morberget.blogspot.se/2012/03/rocky-mountain-horse.html.


 

En Rocky Mountain Horse på tillväxt hos Sylvia. (Foto: Marianne Jordhén) 


För mig var det oerhört skönt att göra denna ridtur. Resten av dagen kände jag mig avslappnad i kroppen och ett nytt hopp om en egen häst en dag, väcktes åter till liv. En dröm som jag kände att jag fick lägga på hyllan då jag fick mitt sjukdomsbesked och tills dess jag skulle veta om jag kan tillfriskna. Nu verkar det som om det går åt rätt håll även för mig.


Och till Sylvia & hennes hästar på Solhäst återvänder jag gärna igen. Söker du själv ett ställe att göra turridning för, kan jag rekommendera Sylvia och hennes verksamhet å det varmaste. Detta är ett ställe där man kan känna sig trygg med hästarna såväl som med Sylvia varför det även passar er som känner viss osäkerhet inför att sitta upp i sadeln.   

 
ANNONS
 
Ingen bild

aquilaminor@hotmail.com

30 maj 2013 21:59

Vad trevligt du skrivit på din blogg! Välkommen tillbaka! mvh Sylvia

Marianne Jordhén

6 juni 2013 15:59

Tack Sylvia!! :-) Jag kommer gärna tillbaka till dig och dina hästar! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne Jordhén - 13 september 2015 16:23

Av Marianne Jordhén - 4 april 2015 13:00

  Jag har under några månader tagit paus från mitt hästbloggande, men har istället nu skapat en film om min historia, som jag gärna vill ska nå ut till fler. Titta gärna därför på denna film och begrunda, hur livet kan bli. Detta är mitt liv, mitt ...

Av Marianne Jordhén - 8 januari 2015 21:15

Efter 8 års kämpande, har jag nu tagit beslut om att lägga ner min dröm om egen häst. Livet har tagit turer jag inte riktigt hade räknat med. Det som från början gav energi att kunna lyfta mig upp ur sjukdom och ur ett destruktivt förhållande, har is...

Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se