Direktlänk till inlägg 6 juni 2013

Vår tokiga fluffhund Zorro skrämmer livet ur matte

Av Marianne Jordhén - 6 juni 2013 16:27

För andra gången i sitt 9 månader långa liv, träffade Zorro idag livs levande hästar i olika storlekar. Från minsta shettis till ganska stora Lettiska Halvblod. Och trots sin tidigare erfarenhet med en unghingst som snabbt jagade ut honom från hagen, gick mötet med dagens hästar kanonbra. Bra!!!


På vägen hem, stannade vi till vid en badplats så att Zorro för första gången i sitt liv kunde få ta sig ett dopp. Det var roligt tyckte han. Men han höll på att skrämma livet ur sin matte.....


 

Vår härliga fluffhund Zorro, en blandis mellan shäfer, golden och kungspudel. Här i paddocken med god kontakt med Jenny, som han också träffade för första gången. (Foto: Marianne Jordhén)

 

 

Första gången som Zorro simmar. Han plaskar lite stundvis, vilket visar att han glömt bort sin bakända lite när han kommer i vattnet.  Detta är ganska vanligt för hundar när de simmar första gångerna. Om man själv befinner sig i vattnet kan man då hjälpa hunden att lyfta upp bakdelen genom att hålla under bröstkorgen tills den kan simma korrekt. (Foto: Marianne Jordhén)

 

 

Zorro tar pinnen i vattnet, glömmer ett ögonblick att simma, sjunker med bakändan och börjar plaska mer då han kommer till det svåra att vända i vattnet. (Foto: Marianne Jordhén)


 

... Men se där, fick han ordning på bakdelen! (Foto: Marianne Jordhén) 

"Att gå ut på bryggan är ju inte farligt! Men vad är det där?", undrade Zorro. "Näckrosor och sjögräs!", svarar jag.


 

"Det här är ju roligt, jag tror jag tar mig ett dopp till!", sade Zorro.

 

...Och matte fick hjärtat i halsgropen.... Han är på väg ut vatten där han inte bottnar.... och en hund som kastar sig i och inte är van att börja simma direkt, brukar glömma.... - bakdelen.....!!!


 

....När den tokiga knashunden kastade sig i på nytt - på för honom djupt vatten!!! (Foto: Marianne Jordhén)


Snygg stil han har, den där lurifaxen!!! Inte nog med det, behagade den tokstollen att simma.....


 

...in under bryggan för att ett för matte evighetslångt ögonblick försvinna - och tystna..... Då var matte på väg att kasta sig i med kamera och kläder på!!! Trots att matte är rädd för vattendjup....  (Foto: Marianne Jordhén)


 

"Tittut!, sa plötsligt Zorro på andra sidan bryggan och jag kunde ta tag i honom och hiva upp honom på bryggan. Då ställer sig den tokdåren och gapskrattade!!! (Foto: Marianne Jordhén)


 

...men Zorro erkänner att det är lite svårt att hålla tungan rätt i munnen och simma därunder bryggan! (Foto: Marianne Jordhén)


 

"Jamen, det där med vatten är ju inte så farligt, jag går i igen!", sade Zorro. (Foto: Marianne Jordhén)

 

Matte tänker att denna hund är då inte rädd för något (mer än unghingstar som föser ut honom ur hagen! ;-)), vilken kanonmentalitet han har!!! 


 

"Matte, matte, det här är ju görskojigt!!!", säger Zorro. (Foto: Marianne Jordhén)


....Och matte andas ut och njuter av den svenska sommaren när den är som allra bäst.   

 

Den fina grusvägen på väg upp från badplatsen straxt utanför Västra Harg. Vackra svenska sommarväg!! (Foto: Marianne Jordhén)


På vägen hem hittade vi den otroligt trevliga loppisen Majas Loppis i Sya, där det fanns många fina saker. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att stanna till, jag gillar ju loppisar och äppekaka (om än kanske inte samtidigt ;-) ).


 


Hon som äger loppisen bjöd in även Zorro bland det sköra finporslinet. "Du är vågad, som tar med din hund in här! Det skulle inte vi kunna göra med vår hund", sade en annan kund, men jag ville naturligtvis ta chansen till även denna miljöträning med Zorro. Nu har han ju visat att han klarar av att vistas nära helikoptrar, grävmaskiner, flyg, tåg och stora lastbilar, hästar, kor, träna och ändå hålla fokus i folkmassan utanför Ikano köpcenter här i Linköping och han bara älskar dammsugaren här hemma. (...Den är ju jätteskojig att leka med!) Man pratar ju om elefanter i glashus.... går det bra att ta med en social unghund mitt in bland allt porslin och alla andra fina saker...??? 

Jodå!!! Zorro Bus lade sig tveksamt ner på kommando och matte kunde fota sitt senaste fynd: Ett otroligt vackert skåp från 1940-50-talet med tillhörande bord och 8 stolar. Till bordet medföljer 3 iläggsskivor.    (Foto: Marianne Jordhén)


Nu blir det att annonsera för att sälja de sista IKEA-möblerna i mitt hem (utom i sonens rum) och att köra ut furubordet och furustolarna till detta loppis, därefter in med detta skåp och bordsgrupp i mitt hem.  De kommer att passa perfekt med de övriga 40-50-tals möblerna jag redan hunnit skaffa.


Oj, vad det är kul att leta fynd från förr!!!  


En bättre Sveriges Nationaldag än så här har jag nog aldrig upplevt. Tack, alla ni som gjort denna dag så minnesvärd och givit mig den lycka och harmoni som jag känt idag!!


Tänk, vad livet kan vända till det bättre!!!    
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne Jordhén - 13 september 2015 16:23

Av Marianne Jordhén - 4 april 2015 13:00

  Jag har under några månader tagit paus från mitt hästbloggande, men har istället nu skapat en film om min historia, som jag gärna vill ska nå ut till fler. Titta gärna därför på denna film och begrunda, hur livet kan bli. Detta är mitt liv, mitt ...

Av Marianne Jordhén - 8 januari 2015 21:15

Efter 8 års kämpande, har jag nu tagit beslut om att lägga ner min dröm om egen häst. Livet har tagit turer jag inte riktigt hade räknat med. Det som från början gav energi att kunna lyfta mig upp ur sjukdom och ur ett destruktivt förhållande, har is...

Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se