Presentation

URL:    http://welshcob.bloggplatsen.se
Registrerad:    2010-06-26 13:44
Senast inloggad:    2017-02-20 20:23
Bloggtitel:    Welsh Cob
Förnamn:    Marianne
Efternamn:    Jordhén
Län:    Östergötlands län
Kommun:    Linköping
Ort:   
Intressen:    Kommunikation, skriva, fotografera, göra filmer, djur, natur, människor, relationer

           

Jag år 2013-14.


Jag heter Marianne Jordhén och jag är född 1966. Jag är uppvuxen i naturen och bland djur och har som vuxen alltid närt en längtan att åter kunna leva med häst. I min familj, finns min son född 2005 samt en hund och en katt.

Jag kämpar dock sedan många år med en tumörsjukdom som trasslar till min tillvaro. Förhoppningsvis rör det sig om en godartad tumör som sitter mellan hjärna och hypofys men som stör hormonbalansen i min kropp, däribland det livsviktiga kortisolet. Idag väljer läkarna att inte operera eller stråla denna tumör, då det kan ge alltför stora konsekvenser. Istället medicineras jag för att reglera hormonerna. Man försöker alltså ta bort bieffekterna av tumören. Jag kämpar verkligen med att rehabiliteras och habiliteras för att åter kunna vinna tillbaka ett någorlunda normalt liv.


 

Jag år 2002. Sjuk, men ännu ovetandes om min tumörsjukdom och det som väntade i mitt liv. Idag kämpar jag med att få bort ca 15 kg övervikt.


Hästen jag ser inom mig, är tänkt att vara en viktig del i denna rehabilitering. Liksom min älskade hund är det. Genom djuren landar vi i oss själva, bygger broar till kommunikation och anstränger oss nog alltid lite extra för att de ska ha det bra. Vi älskar dem förbehållslöst och ger nog det bästa av oss själva till just dessa djur. Indirekt blir det en hjälp till självhjälp på många plan.


 

Min son Simon och vår hund Zorro vann Barn med hundklass på Klubbarps Hundklubb i September 2014. Zorro tog också hem BISet bland blandraserna denna dag. :-) (Foto: Marianne Jordhén)


 

Jag 2009.


 Många som inte är förtjusta i hästar, kan inte förstå tjusningen i denna typ av liv. Jag hoppas att några av er läsare, genom min blogg kan finna varför hästar har en sådan stor dragning på mig. Jag hoppas att ni kan finna lite av mystiken, känslan, samhörigheten, kommunikationen och den inre utvecklingen många av oss finner oss mitt i, när vi är med dessa stora, ståtliga, starka och förståndiga djur. Lite om detta finner ni beskrivet extra mycket i mitt blogginlägg http://welshcob.bloggplatsen.se/kategori/86077-mental-traning/ och den tillhörande film jag länkat till. Se denna film och känn in det vackraste i dig själv och dessa djur!

                 

Jag och min son Simon sommaren 2006.


För att inte tala om det hårda slitet och den fysiska motionen som kringgärdas av hästar och som också är en kombination av rehabilitering och allsidig träning. Det är en livsstil. Varför betala dyra pengar för att gå på ett svettluktande trångt gym där du får köa till varje enskild maskin, när du kan andas häst och natur i en kombination? Det är det, som kallas kvalitet. Som ger syre. Som får dig att andas och leva.


 

Jag 2002/03.


Om du behöver eller vill söka kontakt med mig, går jag att nå per m.jordhen@gmail.com.Translate

Presentation

Min livsdröm och långa vandring till häst ~ och de hästar och hästfolk jag därigenom möter.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Welsh cob

Körning

Horsemanship

Hästutbildare

Hoppning

Dressyr

Akademisk Ridkonst/Barockridning

Western

Brukskörning/bruksridning

Premiering

Islandshästar

Hästäventyr

Handla

Hästförbund & Föreningar

Hästdatabaser

Informationssajter

Rasföreningar

Hästjobb

Hästvård

Övrigt hästrelaterat

Hästbloggar

Övriga bloggar

Nyheter

Gästbok

Bloggportaler

Pinga Frisim http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fwelshcob.bloggplatsen.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen 1000länkar.com - gratis länkkatalog http://ping.bloggplus.se/ Bloggparaden http://www.webbsajter.se/from.php?85147 bloggar Sajttoppen bloggar Blogg Topplista bloggar
eXTReMe Tracker

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Bloggvärde

Besöksstatistik

Analytics

Twingly

http://rpc.twingly.com/

Blogglista

Blogglista.se Klicka på denna knapp om du tycker att min sajt är läsvärd.

Följ bloggen

Följ Welsh Cob med Blogkeen
Följ Welsh Cob med Bloglovin'

Övrigt

googleac358311984d9a27.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se